We staan in de Andijker!

Van den Braber komt na 86 jaar nog altijd goed uit de verf

Met zijn emmer aan het stuur ging Teun van den Braber op 1 mei 1930 naar zijn eerste schildersklus. 86 jaar en twee generaties later bestaat zijn bedrijf nog steeds en zijn de schilderskwasten in handen van Marc van den Braber. “Ik wilde eigenlijk niet eens het schildersvak in”, vertelt Marc. “Na uitloting voor een studie rechten zat ik een halfjaar thuis en moest ik van mijn ouders meewerken. Ik vond het schilderen meteen leuk. Het vak zelf is nooit veranderd en hoewel ik zelf minder op de ladder sta, doe ik het nog elke dag met plezier.”
Echte vakmannen
Van den Braber staat van oudsher bekend om de nauwkeurige aanpak. Het erkende schildersbedrijf uit Andijk biedt toekomstige schilders een leerplek en werkt daarnaast samen met uitsluitend vakmannen. “Kwaliteit is altijd het belangrijkst geweest”, blikt Marc terug op de manier van werken van zijn opa, maar ook van zijn vader Ben. De kostbare werkwijze kan Marc tegenwoordig tegen steeds scherpere tarieven aanbieden. Een goed voorbeeld van de nauwkeurige aanpak is het dagelijks meten van het dauwpunt. Als het namelijk te vochtig is kan er niet geschilderd worden i.v.m. hechting van de verflaag. De aanwezigheid van vocht is niet altijd zichtbaar.

Braber

Ontzorgen

Het team van Van den Braber is nu vooral buiten aan het werk. “Dit is het moment om buitenschilderwerk te verrichten.” Maar binnenshuis zorgen de vakmannen ook voor metamorfoses, waarbij ze de samenwerking met andere Westfriese ondernemers opzoeken. “We kunnen de hele interieurstyling uit handen nemen”, legt Marc uit. “We werken samen met De Luifel Verf & Wand en Mobiel Interieur Andijk.” Bij een groter project regelt Van den Braber wanneer het nodig is de elektricien, stukadoor of loodgieter. Met dit complete pakket ontzorgt het schildersbedrijf zijn klanten. Hierdoor wordt een verbouwing in de kortst mogelijke tijd gerealiseerd.

Nergens voor terugdeinzen
Sinds 1989 is het bedrijf in handen van Marc. Zijn opa begon met het klassieke schilderwerk, opgevolgd door vader Ben en oom Dolf. Maar inmiddels biedt het bedrijf steeds meer diensten aan. Bijvoorbeeld een verfspuittechniek waardoor de muren of het plafond voorzien worden van een superstrakke laag verf. Daarnaast plaatst Van den Braber ook diverse soorten glas en is het bedrijf vakkundig in aanbrengen van alle soorten behang. Marc heeft zo veel afwisselende klussen gehad dat hij nergens meer voor terugdeinst. “We willen het uiteindelijk graag mooi maken”, vertelt hij. Van rijtjeshuizen tot villa’s en exclusieve hotelkamers en van Woningstichting het Grootslag tot het pand van Cartier in de Amsterdamse P.C. Hooftstraat.

Maatwerk
Elke klus is maatwerk en heeft een andere aanpak nodig. Zo hangt de prijs af van het schildersysteem dat de klant kiest. “Wil je echt complete herstelwerkzaamheden, dan is dat natuurlijk ook mogelijk”, legt Marc uit. De kwaliteit blijft het bedrijf altijd waarborgen.

Duurzaam schilderwerk vereist een grondige aanpak. De voorbereiding kost altijd meer tijd dan het afschilderen maar is absoluut nodig. Klanten zijn vaak verbaasd dat het schilderwerk er na zoveel jaar nog zo goed uitziet.
Het is ook mogelijk om een onderhoudscontract af te sluiten. Hierdoor worden de kosten verspreid over tien jaar. De vakmannen komen regelmatig langs om de boel te inspecteren en bij te werken. Vooral in onze particuliere klantenkring is hier belangstelling voor.

Team
Marc werkt met een team van 7 vakmannen. Een vaste groep schilders die al langere tijd samenwerken. De sfeer is top en dan is het natuurlijk helemaal niet erg om een uurtje langer door te werken als er een klus af moet. Klantvriendelijkheid, netheid en het leveren van kwaliteit; daar gaan we voor. De klant is tenslotte koning.

Bekijk het artikel op andijker.com