Al meer dan 80 jaar historie!!

 

Van den Braber schildersbedrijf is opgericht door Teun van den Braber (1900-1987). Op 1 mei 1930 startte hij zijn eigen schildersbedrijfje op de Hoekweg in Andijk. Hij werkte toen al enige tijd als schilder bij verschillende bazen. Het werd een eenmanszaak. Op de fiets met de verfpot aan het stuur en de ladder op de rug ging hij naar de klus.

Teun van den Braber werkte lang mee in het bedrijf. Later kwamen zijn twee zoons Ben en Dolf in de zaak. Het bedrijf heette toen Firma T. van den Braber en zonen. Lange tijd werkten ze met z’n drieën, later kwam er ook personeel bij. Eind jaren 60 stapte Teun uit de zaak liet het bedrijf aan zijn zoons over.

In het begin van de jaren 70 werd Dolf getroffen door een ernstige ziekte en moest Ben alleen verder met de zaak. Jarenlang is het een eenmanszaak geweest met twee tot drie man personeel in dienst. Ben had drie zoons die geen van allen van plan waren in de voetsporen van hun vader te treden. Toch is Marc ook het schildersvak in gegaan. Dit meer uit noodzaak want het was aanvankelijk niet de bedoeling. Door uitgeloot te zijn voor een studie moest hij maar een jaartje overbruggen bij Ben in de zaak. Het werk beviel hem zo goed dat hij is blijven hangen. Alle opleidingen voor het schildersvak werden gevolgd en in 1989 haalde hij zijn ondernemersdiploma en werd van den Braber Schildersbedrijf een V.o.f.

In 2001 is door het uittreden van Ben het bedrijf weer een eenmanszaak geworden. Momenteel bestaat het bedrijf uit; Marc als (meewerkend) bedrijfsleider, Yolanda op kantoor, Steven, Burak, Jacob en Stefan voor een uitstekende uitvoering van het werk. Het bedrijf bevindt zich na al die jaren nog steeds op de hoekweg maar de werkplaats is verplaatst naar Handelsweg 18B op het industrie terrein in Andijk.

Marc van den Braber
Ben van den Braber
Historie Schilderwerk
Historie vd Braber
Marc van den Braber
Avv Andijk Schilderwerk
Marc van den Braber
Historie Schilderen